Dostali jste chuť na vydatný oběd? Tak co by Vaše mlsné jazýčky říkaly křenové omáčce s hovězím masem? Zde je náš recept!
Křenová omáčka:
Suroviny:
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
¾ litru hovězího vývaru
1/4 litru smetany ke šlehání
3 lžíce smetanového křenu
sůl
Postup:
1. Na pánvi si nejprve připravíme jíšku z másla a hladké mouky.
2. Osolíme a zalijeme částí vývaru (ve kterém jsme předtím uvařili hovězí maso s bobkovým listem, novým kořením a cibulí) a za stálého míchání povaříme.
3. Jakmile je omáčka hustá, přidáme 3 lžíce smetanového křenu a smetanu. Pokud křen není dostatečně ostrý, přidáme jemně mletý bílý pepř.
4. Promícháme. Podáváme s plátky hovězího a knedlíkem.
5. Tip: Omáčku lze vylepšit přidáním strouhaných mandlí.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty na omáčky